Opintomatka Bradfordiin

Opintomatka Bradfordiin College / University

Olemme tällä hetkellä opintomatkalla Englannissa, kaupungissa nimeltä Bradford. Matkan on järjestänyt opiskelijatiimi, joka on koottu ensimmäisen vuoden yhteisöpedagogiopiskelijoista (yp) Nurmijärven kampukselta. Matkalla on mukana 19 yp-opiskelijaa kolmelta eri kampukselta, Nurmijärveltä, Kuopiosta ja Jyväskylästä sekä kaksi lehtoria. Opintomatkan tarkoitus on tutustua Humakin yhteistyökouluun, Bradford Collegeen /yliopistoon ja paikalliseen nuorisotyöhön sen eri muodoissa

Sunnuntai 25.2.2018

Lensimme aikaisin aamulla Helsingistä Manchesteriin ja jatkoimme bussilla Bradfordiin. Bussimatkan aikana näimme hiukan englantilaista maaseutua, joka Suomeen verrattuna oli todella erilaista ja hienoa. Perille päästyämme, majoituimme Bradford Collegen / yliopiston opiskelija-asuntoloihin. Matkustuspäivä oli raskas ja loppupäivä meni nukkuessa ja kierrellessä kaupunkia.

Opintomatka Bradfordiin

Maanantai 26.2.2018

Päivä aloitettiin kampukseen tutustumisella. Tapasimme Nicki Koralin , joka toimii Bradfodin collegen koulutuspäällikkönä (Head of School for Childhood and Youth, Early Years, Health & Care, Social & Community). Hän kertoi meille viikon ohjelmasta, esitteli kampusta ja sen lähialueita sekä kertoi meille Brittiläisen nuorisotyön historiasta. Saimme myös kuulla hyödyllisiä vinkkejä Bradfordissa liikkumiseen.

Bradfodin kulta-aikoina kaupungissa on toiminut suuria villatehtaita, jotka teollisen vallankumouksen jälkeen on hylätty. Nyt Bradford on yksi Englannin köyhimmistä kaupungeista ja se näkyy katukuvassa mm. autioina rakennuksina.

Englantilaiseen nuorisotyöhön vaikuttaa vahvasti nykyinen hallitus, joka on minimoinut nuorisotyöhön käytettävän budjetin. Englannin laki ei velvoita kaupunkeja tarjoamaan nuorisopalveluita, joten moni kaupunki on lopettanut esimerkiksi nuorisotalotoiminnan säästösyistä. Suurin osa nuorille suunnatuista palveluista on kirkkojen ja erilaisten järjestöjen tarjoamaa.

Bradford College / University

Lounaan jälkeen saimme osallistua collegen oppitunnille, joka käsitteli työhyvinvointia. Oppitunnilla saimme työskennellä oppilaiden kanssa ja osallistua pienryhmätehtävien tekemiseen.

 

Loppupäivä kului kaupungin kiertelyyn, ruuanlaittoon ja hengailuun.

Regards from Bradford: Ronja, Mari, Iina, Roosa