PXL Social Work

International University Week 11th-14th of April 2016

Innolla odotimme kansainvälistä opintoviikkoa Belgian Hasseltissa. Matkaliput ja -sunnitelmat olivat valmiina kunnes Brysselin muutaman viikon takaiset levottomuudet aiheuttivat hankaluuksia lentojärjestelyihin. Monien valvottujen öiden ja Whatsappin sekä skypetyksen jälkeen ja ansiosta pääsimme lopulta matkaan Turusta sunnuntaina 10.4.2016 klo 2.58. Matka jatkui Helsingistä kohti Amsterdamia KLM:n lennolla.

Schhipholin kentältä jatkoimme junalla Brysseliin. Aikainen ajankohta mahdollisti pienen kiertokävelyn Brysselissä Gare du Midin ympäristössä. Nautimme lounaan marokkolaisessa ravintolassa, jota voimme suositella lämpimästi Brysselin kävijöille. Alkuillasta matka jatkui paikallisjunalla kohti Hasseltia. Hostel H oli onneksi ihan rautatieaseman vieressä, olimme siinä vaiheessa jo ihan valmiita yöpuulle.

PXL Ammattikorkeakoulu, Belgia

Maanantaina 11.4. kävelimme keväisessä aamussa Hasseltin läpi kohti PXL Ammattikorkeakoulua. Aloitusohjelmassa oli mm. Registaration in PXL-Congress, presentations of visiting countries, walking tour on the campus and official opening of the International University Week of 2016 – Hasselt. Saimme mm. kuunnella toimitusjohtaja Ben Lambrechtsin upean huuliharppuesityksen.

Päivän antia on ehdottomasti ollut saada tutustua eri puolilta Eurooppaa tulleisiin hienoihin ihmisiin, joita yhdistää huoli ihmisten hyvinvoinnista ja sen tukemisesta eri tavoin ja eri tilanteissa. Opiskelijoita on Englannista, Belgiasta, Hollanista, Saksasta, Itävallasta, Tsekinmaalta, Tanskasta ja Norjasta meidän lisäksemme. Erittäin värikäs porukka, joka puhuu useita kieliä. Mukana on sekä sosiaali- ja mielenterveysalan että lasten ja perheiden hyvinvointiin erikoistuneita opiskelijoita, unohtamatta turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten kanssa työskenteleviä, joista osa on jo suorittamassa opintoihin liittyvää harjoittelua.

Huolimatta siitä, että useimmat eivät puhu englantia äidinkielenään, yhteisymmärrys monikulttuurisessa ryhmässämme syntyi helposti ensimmäisen päivän aikana. Olisikohan tähän ollut syynä englantilaisten tarjoama siideri sekä tanskalaisten tarjoama snapsi.

Kahvitauko
Belgialainen kahvi maistui tauolla.

Tyytyväisiä norjalaisia

Päivän päätteeksi haastattelimme kahta norjalaista, jotka kertoivat olevansa erittäin tyytyväisiä päiväänsä. He mainitsivat osallistumisensa IUW:n olevan tilaisuus tutustua saman alan uusiin ihmisiin, oppia uusia asioita ja matkustaa. Heidän odotuksensa ovat korkealla tämän viikon suhteen: keskustelua muiden kanssa, uusia ideoita ja metodeja työskentelyyn sekä tutustumista muissa maissa käytössä oleviin työsekntelytapoihin.

Pitkä matka-aika ja oman maan, oppilaitoksen ja ryhmän esittelyn jännistys purkautui iltapäivän mittaan ja illallisella tunnelma oli välitön ja vapautunut.

Blogin kirjoittaminen on osa kansainväliseen viikkoon osallistuvien opiskelijoiden

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *