Tunnelmia Hasseltista

Kansainvälisen viikon teemana on mielen hyvinvointi. Ohjelmaan sisältyy mielenterveyteen kuuluvien teemojen käsittely eri asiantuntijoiden luennoilla sekä työpajoissa. Tiistaina ohjelmassa oli lukuisia eri luentoja, joista pystyi valitsemaan itseään eniten kiinnostavimmat. Me päädyimme valitsemaan luennot aiheista illuusio ja hyvinvointi: sosiaalipsykologinen näkökulma mielenterveyteen sekä itsensä johtaminen ja hyvinvointi.

Illuusio & hyvinvointi-luennosta jäi päällimmäisenä mieleen erilaiset käytännön työkalut, joita luennolla opetettiin. Luennoitsija prof. Dr Arne von Boettischer kertoi meille kuinka illuusiota ja mielikuvitusta voi käyttää työskentelyn tukena. Tämä toimii erityisen hyvin esimerkiksi nuorten ja lasten kanssa, joiden on vielä vaikea puhua ja tunnistaa tunteitaan. Hän kertoi käyttäneensä menetelmää terapiassa pienten lasten kanssa. Menetelmä koostuu siitä, että asiakas muodostaa tuotoksen hänelle annetuista tarvikkeista (esimerkiksi erilaiset eläinhahmot, värikynät, valokuvat) elämäntilannettaan omasta mielestään parhaiten kuvastavat asiat. Tämä yleensä selkeyttää ajatuksia ja tuo parempaa ymmärrystä asiaan. Luennolla käsiteltiin paljon maailmassamme vallassa olevia illuusioita positiivisessa ja negatiivi kontekstissa.

Seuraavan työpajan aihe oli itsensä johtaminen. Työpaja oli erittäin toiminnallinen ja mielestämme saimme arkeemme hyödyllisiä vinkkejä. Luennon pitivät Humakin Satu Riikonen ja Janina Sjöstrand. Siellähän me oppilaat tietysti nökötimme eturivissä tsemppaamassa omiamme.

Luennolla käytiin läpi itsensä johtamisen teoriaa ja sen jälkeen aloimme miettimään konkreettisesti miten voisimme tukea omaa hyvinvointiamme itsensä johtamisen käytännön tekniikoilla. Kirjasimme ylös normaalin arkipäivämme kulun ja aloimme kohta kohdalta miettimään missä asioissa voisimme tehdä pieniä parannuksia ja pikku hiljaa kartuttaa näillä omaa hyvinvointiamme. Tehtävä herätti paljon ajatuksia ja toi näkyväksi mihin aikaa tulee päivässä oikeasti käytettyä ja mistä sitä saisi lisättyä itselle tärkeisiin asioihin.

Saimme koko päivän nauttia rennosta ilmapiiristä ja oli erittäin mielenkiintoista kuulla muiden maiden osallistujien näkemyksiä aiheista. Päivät täällä menevät nopeasti uusiin ihmisiin tutustuen ja kauniista kevät ilmasta nauttien. Hasselt on näyttänyt meille parhaimmat puolensa ja belgialaiset ihmiset ovat hurmanneet meidät ystävällisyydellään.

Last but not least, olemme päässeet myös maistelemaan perinneherkkuja. Kaupungilla tulikin osuvasti vastaan katutaideteos “herkkusuiden Hasseltista” 🙂

Aurinkoisin terveisin,

Annukka Kokki ja Laura Tuomola

 

12994403_10153899894501273_3015526149430207483_n

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *