Uusi mielenkiintoinen päivä Hasseltissa

PXL SOCIAL WORK

International University Week 11th-14th of April 2016

Hello Guys! Here is Hasselt again!

Kuten huomasitte, edellisestä postauksesta puuttui allekirjoitus. Täällä Hasseltissa olemme me yp-momut: Tea ja Minna!

Kolmas IUW-päivä on takana. Aamupäivällä jakauduimme ryhmiin ja tutkiskelimme sisintämme Allegren kouluttajan johdolla ensin ulkona keväisessä puistossa ja sitten vilun kuitenkin yllättäessä sisällä PXL-Congressin aulassa. Allegre on yhtä kuin Institute for Contextuel Behavior Therapy. Ohjelma sisälsi mm. mindfulness-harjoituksia, ryhmäkeskusteluja ja omien ajatusten tarkkailua sekä unelmien ja oman elämän kohokohtien listausta. Yritimme jokainen olla läsnä juuri siinä hetkessä. Kokemus oli rentouttava ja voimaannuttava. Albert Einsteinin sanoin: ”If you want to live a happy life, tie it to a goal. Not to people or things.”

Ruokatunnilla haastattelimme professori Gabriele Schäferiä (Bremen Hochschule / City University of Applied Sciences), aiheena hänen tutkimuksensa iäkkäiden maahanmuuttajien kotoutumiskokemuksista ja hänen toukokuussa toteutuva Erasmus-opettajavaihtoviikkonsa Humakin Helsingin kampuksella.

Professpsri Gabriele Schäfer
Professpsri Gabriele Schäfer

Iltapäivällä oli paljon kävelyä ja vähän ajattelua. Tervetullutta vaihtelua siis. Tourism Hasselt jalkautti meidät ryhmissä Hasseltin keskustan kauniille pikkukaduille ja saimme kielitaitoisen oppaan johdolla aimo annoksen Hasseltin historiaa, turistinähtävyyksiä ja myös kurkistuksen sellaisiin paikkoihin, joita ei tavallisena turistina olisi tavoittanut tai tullut huomanneeksi. Löysimme eläinpatsaita talojen katoilta, minikirjaston pensasaidasta, peilin joka muutti väriään onnellisten ihmisten katsellessa siitä kuvajaistaan ja viherkasveja kasvavia seiniä. Kohteenamme oli tietysti myös BOON, The Chocolate Experience, jossa katsoimme miten valmistettiin mm. suklaakenkiä ja tottakai ostimme suklaata. Mukana oleva isäntäyliopiston oppilas kertoi Brysselissä olevasta suklaataidenäyttelystä, jossa asiakkaat saavat halutessaan haukata palan taideteoksesta. Sielläkin olisi ollut mielenkiintoista käydä maistelemassa taidetta, mutta se täytynee jättää seuraavaan kertaan. Kävimme myös Pater Valentinuksen katedraalissa. Halukkaat sytyttivät kynttilöitä vakaumustensa mukaisesti. Kierros päättyi kierrätysmateriaaleista valmistettuja vaatteita, kasseja, postikortteja myyvään liikkeeseen, jonka yksi tuotemerkki on mm. Flagbag.

Graffiti kiertokävelyltä Hasseltissa, joka on ensimmäinen "City of Happiness"
Graffiti kiertokävelyltä Hasseltissa, joka on ensimmäinen ”City of Happiness”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *